Samtal med Infrastrukturministern

Under fyra tillfällen nu i höst och på olika platser i Sverige har den moderata infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd bjudit in regionala företrädare och andra aktörer till enskilda möten. Detta för att ta emot synpunkter och kommentarer om förslaget till ny nationell plan för Sveriges transportsystem mellan åren 2014-2025.

Linköping2013-11-16 05:07

Nyköping-Östgötalänken träffade därför i onsdags ministernför ettmöte i Stockholm. Bolaget representerades av styrelseordförande Göran Forssberg, vice ordförande Paul Lindvallnbsp;ochvd:n Per Sandström. Nyköping-Östgötalänkens styrelseordförande Göran Forssberg summerar mötet i ett pressmedlande.
- Det var ett konstruktivt samtal om hur man ska genomföra Ostlänken på ett effektivt sätt. Per Sandström konstaterar ävan han att det var ett givande möte.

Gillade motivtext
- Vi uttryckte vårt gillande av regeringens motivtext för Ostlänken och gav exempel på den extraordinära mobiliseringen från resecentrumkommunerna för att klara uppdraget inom de tidsramar regeringen satt, d v s byggstart 2017 och klart senast 2028.
- Vi underströk samtidigt att tiden går och för att klara detta så måste det finnas regeringsbeslut framme som säkrar en kraftfull start på järnvägsplaneringen under 2014 och följs upp på motsvarande sätt 2015 och framåt, avslutar Sandström. Paul Lindvall menar att det är fullt tydligt att det råder en samsyn mellan regeringen, regionen och Trafikverket om att Ostlänken ska förverkligas under den period som är sagt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om