Samverkan mot hedersrelaterat våld

Länsstyrelsen i Östergötland spelar en viktig roll i arbetet med att verka förebyggande mot hedersrelaterat våld och förtryck. Det är komplexa frågor som kräver konkreta åtgärder där det gäller att veta hur man agerar när man träffar utsatta individer.

Linköping2012-03-13 07:47

Under måndagen träffades jämställdhetsminister Nyamko Sabuni, Östergötlands landshövding Elisabeth Nilsson och Juno Blom som är länsstyrelsens utvecklingsledare för hedersrelaterat våld, på Ungdomsmottagningen för att diskutera de insatser som utförs.

Nationellt uppdrag
- Vi tycker att Länsstyrelsen i Östergötland har lyft dessa frågor väldigt bra och vill därför ge de ett nationellt uppdrag att visa Sverige hur de arbetar, säger Nyamko Sabuni. Våldsproblematiken är den mest akuta jämställdhetsfrågan menar Sabuni, och det lokala och regionala arbetet väger tungt för dessa frågor.

Att se barnen
Juno Blom är en drivande kraft i länets arbete och hon är delaktig i den vägledning som har tagits fram gällande hur man möter utsatta barn och ungdomar.
- Vi har politiskt stöd och en tydlig lagstiftning. Vi är skyldiga att ta ansvar i dessa frågor. Barns villkor ser olika ut och det gäller att våga möta barnen och att omvandla retoriken till praktik, säger Juno Blom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om