SAP vill bygga bort bostadsbristen

I går avslöjade Socialdemokraterna den tredje delen av framtidskontraktet för Linköping. I fokus ligger bostadsbristen. Om de vinner valet i september ska de göra allt de kan för att bygga bort den.

Kristina Edlund och Lena Micko vill göra staden rundare genom fler  nybyggda lägenheter och villor. På så vis kan mer arbetskraft och fler  studenter lockas till staden.

Kristina Edlund och Lena Micko vill göra staden rundare genom fler nybyggda lägenheter och villor. På så vis kan mer arbetskraft och fler studenter lockas till staden.

Foto:

Linköping2014-03-25 07:59


- Det är inte acceptabelt att människor tackar nej till jobb eller studieplatser för att det saknas tillgång till bostäder i Linköping. Därför vill vi stimulera nybyggnation. Främst av små hyresrätter, men även bostadsrätter och prisöverkomliga villor, säger Lena Micko och Kristina Edlund.
Del ett och två i framtidskontraktet var bättre äldrevård och skolor. Punkt tre är bostäder. Socialdemokraterna har haft en dialog med 14 000 linköpingsbor de knackat dörr hos, och då framkom att bostadsbristen är en stor nyckelfråga här i Linköping för att staden ska kunna utvecklas och växa.
- Det här är en akilleshäl för oss. Vi kan mycket bättre, men tyvärr är det en lång startsträcka för bostadsproduktion och ännu längre tid innan vi kan bygga ikapp. Vi ligger långt under miniminivån och för att komma upp i behovet behöver vi bygga 1 000 bostäder per år i fem år och sedan 600-700 årligen efter det för att tillgodose vår växande befolknings behov och kunna främja nyinflyttning, säger Kristina Edlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om