Satsning på Anders Ljungstedts Gymnasium

I veckan presenterade den borgerliga alliansen en vision för Anders Ljungstedts Gymnasium. I det dokumentet stakar man ut att skolan ska bli Sveriges främsta centrum för yrkesutbildning.

Carina Boberg svarar med en ny vision.

Carina Boberg svarar med en ny vision.

Foto:

Linköping2012-03-26 06:27

Den framtida skolan ska stå på tre verksamheter, ett yrkes- och företagargymnasium, ett vuxen- och uppdragsutbildning samt en yrkeshögskola.

Hård passning
Man menar vidare att företagande och entreprenörskap ska genomsyra verksamheten och nu tillförs det resurser för att kunna uppfylla visionerna.
- Anders Ljungstedts Gymnasium ska vara en skola där eleverna får med sig ett högt yrkeskunnande, presterar bra i nationella yrkestävlingar och där både lärare och elever känner stor yrkesstolthet, säger bildningsnämndens ordförande Carina Boberg och skickar samtidigt en hård passning till socialdemokraternas kommande motion.
- Det är glädjande att de har läst våra visioner och tagit med dem till stor del i sin motion, säger Carina Boberg syrligt.
- Vi vill även få in fler verksamheter i lokalerna. Det finns redan vuxen- och uppdragsutbildning med stor utvecklingspotential och vi vill se yrkeshögskoleutbildningar etableras i skolan. Fler verksamheter berikar varandra och stärker skolans profil.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om