Scenkonstbolaget bantas ned

Nu har politikerna och ägarna till scenkonsten i länet bestämt att verksamheten ska bolagiseras. Men turerna kring detta projekt är många och ibland svårbegipliga.

Lars Stjernkvist, Norrköping och Paul Lindvall, Linköping drar olika slutsatser om scenkonstbolaget.

Lars Stjernkvist, Norrköping och Paul Lindvall, Linköping drar olika slutsatser om scenkonstbolaget.

Foto:

Linköping2014-04-28 06:59


Under ett drygt års tid har olika utredningar arbetat med att ta fram förslag på hur Östgötateatern, Östgötamusiken och Norrköpings Symfoniorkester ska kunna slås samman till ett enda stort företag.

Finansieringsfråga
I Norrköping finns redan ett Ja-tackbeslut men detta under förutsättning att Linköping och landstinget säger ja också. Östgötamusikens styrelse har tydligt sagt nej till ett gemensamt bolag tillsammans med Östgötateatern och Norrköpings symfoniorkester.
Linköpings kommun valde att flytta fram sitt beslut och så gör landstinget också. I Linköping har det dessutom uppstått en spricka i den styrande alliansen i och med att folkpartiet säger blankt nej.
En sammanslagning av den regionala kulturen till ett stort företag skulle riskera att få allvarliga konsekvenser för verksamheten menar folkpartiet i Linköping som därför säger nej till en sammanslagning och uppmanar övriga partier att göra detsamma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om