Semlan räddar bagaren

Julen är inte särskilt stor i bageribranschen men efter nyår tar man fram semlan och genast kommer kunderna i långa led. Mikael Thilenius, ägare och konditor på Vasa Hembageri vet att berätta.

Mikael Thilenius gillar den vanliga semlan med grädde och mandelmassa.

Mikael Thilenius gillar den vanliga semlan med grädde och mandelmassa.

Foto:

Linköping2014-01-14 07:57


Just nu råder det högtryck hos mången bagare då semlan just släppts fri till försäljning. Visserligen har det gått att få tag "saffranssemlor" under hela december men nu, precis dagarna efter nyår så säljs det semlor som aldrig förr.
- Vi levererar ett par hundra semlor varje dag redan nu och det blir säkert några till ju närmare fastan och påsk vi kommer, berättar Mikael Thilenius, ägare och konditor på Vasa Hembageri.

Hemligt recept
- Vi har flera olika typer av semlor här och det är den vanligaste, traditionella semlan som är populärast men vi har också den lite mindre kaffesemlan till försäljning plus en wienersemla och en vaniljsemla också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om