Sex miljoner till skyddat boende

I samarbete med Stadsmissionen upprättas ett skyddat kvinnoboende inom Stångåstaden fram till åtminstone 2017. Och nyanlända får utökad hjälp under en sjumånadersperiod.Det framkom på presskonferensen inför omsorgsnämndens sammanträde.

Linnéa Darell på Omsorgsnämnden berättar om skyddat kvinnoboende och stöd till tiggare.

Linnéa Darell på Omsorgsnämnden berättar om skyddat kvinnoboende och stöd till tiggare.

Foto:

Linköping2013-12-19 07:49


Linköpings stadsmission får i uppdrag att driva stödbostäder för våldsutsatta eller missbrukande kvinnor från april nästa år. Stadsmissionen har stor kunskap om kvinnors våldsutsatthet och har under många år byggt upp relationer till många berörda kvinnor.
- Det är en stor angelägenhet att kunna erbjuda skyddat boende för utsatta kvinnor. Nu kan vi äntligen göra det. Vi ser det som ett plus att en del av volontärerna är kvinnor med erfarenhet av den problematiken, säger omsorgsnämndens ordförande Linnéa Darell.

Sex permanenta platser
Förut har det endast funnits tillfälliga lösningar som nu alltså blir permanenta. Avtalet omfattar sex platser för permanent boende, två skyddade akutplatser samt öppen dagverksamhet för upp till tio kvinnor och boendestöd för fyra kvinnor. Till detta hyr nämnden sju lägenheter av Stångåstaden i Johannelund.
Ersättningen till Stadsmissionen är maximalt 6 miljonor kronor per år, och boendet beräknas behöva minst dubbel bemanning dygnet runt. Om omsorgsnämnden hyr lokalerna av Stångåstaden på tio år blir hyreskostnaden 968 800 kronor per år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om