Siktar på att bli svenska mästare

I går var det dags för Ung företagsamhets regionala UF-mässa som ordnades i Linköping sportcenter. Hela 162 UF-företag med 700 gymnasieungdomar från hela länet var på plats med sikte på att sälja och att lyckas bra i deras tävling.

Malin Ljung är regionchef för ungt företagande i Östergötland. Foto: Lisa Svensson-Lindén

Malin Ljung är regionchef för ungt företagande i Östergötland. Foto: Lisa Svensson-Lindén

Foto:

Linköping2014-03-07 08:43


Under mässan får ungdomarna möjlighet att visa upp vad de åstadkommit under ett år som egna företagare. Besökarna kunde se både nytänkande uppfinningar och mer traditionella produkter. Samtidigt tävlar de om titlar som Årets UF-företag och Årets logotyp. Vinnarna får representera Östergötland vid SM i UF-företagande i Stockholm i slutet av maj.

Stolt projektledare
Malin Ljung är regionchef för ungt företagande i Östergötland.
- Det går jättebra, och jag är imponerad av ungdomarna som jobbat jättehårt för det här. Besökarna bara vällde in när vi slog upp dörrarna tidigare i dag, och vår inspirationsföreläsning för 700 deltagare är fullsatt, säger hon.Utställarna går både i tvåan och trean i gymnasiet. Oftast driver de sina UF-företag ett år, eftersom tanken är att det är så länge de ska få stöd till sin affärsidé.
- De är väldigt säljsugna och många är med och tävlar i hopp om att ta sig till Stockholm med sina affärsidéer. Vi har en jury på ungefär femtio personer från näringslivet som går runt och bedömer dem inför kvällens prisutdelning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om