Simhallen placeras i Kallersta

Igår fattade kommunfullmäktige beslut om att utreda förutsättningarna för en placering av den nya simhallen ute på Kallerstaområdet och därmed upphäva tidigare beslut om placering på Folkungavallen.

Här vid Fotbollsarenan kommer simhallen att ligga eller också strax bredvid, på ett rivet Racketcentrum.

Här vid Fotbollsarenan kommer simhallen att ligga eller också strax bredvid, på ett rivet Racketcentrum.

Foto:

Linköping2013-12-11 08:16


Det var efter en maratondebatt på tre och en halvtimme som fullmäktige röstade om placeringen. Omröstningen blev smått dramatisk när Socialdemokrater, Miljöpartister och Vänsterpartister gick samman och skramlade ihop 36 nej röster.
Men den borgerliga Alliansen plockade med hjälp av Sverigedemokraterna ihop 41 ja röster och därmed var frågan avgjord.

Simma lugnt
Redan år 2012 beslutade kommunfullmäktige att Linköpings nya simhall ska byggas i anslutning till Tinnerbäcksbadet men efter att det beslutet togs har en styrgrupp genomfört en granskning av ekonomin och kommit fram till att det inte är så klokt att gå vidare med den planen. Därför har allianspartierna enats om ett alternativt ställningstagande om en placering på andra sidan Stångån och det var det förslaget som vann igår.
Socialdemokraterna i Linköping har inte varit speciellt glada över den plötsliga geografiska förändringen och har kämpat för det ursprungliga alternativet som vaskades fram i Kultur o fritidsnämnden. Kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall är nöjd med att man nu rott ärendet i hamn.
- Det här var ett helt rätt beslut ur alla synvinklar.
Nu har vi fått ett klart och entydigt utlåtande i fullmäktige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om