Simhallen placeras om i enighet

Nu har det mäktiga planeringsutskottet i kommunen bekräftat att det inte blir någon ny simhall på Folkungavallen något som läckte ut för ett tag sedan. Den ändamålsorienterade arbetsgruppen med moderaten Christian Gustavsson i spetsen har under våren arbetat med att förankra en alternativ placering hos partierna i fullmäktige.

Kallersta sportfält växer fram och begåvas snart med en ny simhall.

Kallersta sportfält växer fram och begåvas snart med en ny simhall.

Foto:

Linköping2013-05-08 06:51


Kallerstad sportfält är nu formellt sett huvudspåret för det nya mångmiljonbygget. Däremot verkar det inte som om placeringen på bandybanan i Kallerstad är aktuell längre.

Beslut i höst
Linköpings simhall är en gammal trotjänare som skyndsamt ersättas med en ny simhallsbyggnad för drygt 500 miljoner kronor. Den nya anläggningen var tidigare planerad att uppföras i anslutning till den gamla simhallen och med en tydlig koppling till det framväxande bostadsområdet på Folkungavallen.
Men dessa planer ändrades  helt sonika under resans gång. Den nya simhallen ska nu istället byggas någonstans på Kallerstad sportfält. Men det är inte troligt att den placeras där den nuvarande bandyplanen ligger på grund av att där är marken alldeles för värdefull nu när Ostlänksprojektet dundrar vidare.
Vi har gett styrgruppen i uppdrag att gå vidare med arbetet för att bygga en anläggning någonstans ute i Kallersta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om