Simma för livet

Sällan eller aldrig har väl uttrycket att förena nytta med nöje illustrerats på ett så uppfriskande sätt som när Medley, Tekniska Verken och WaterAid Sverige arrangerade ett välgörenhetssim för att dra in pengar till vattenförsörjning i Mali, ett av världens fattigaste länder.

Linköping2012-01-31 07:50

På en och samma gång kunde man kämpa bort några hekton i Linköpings simhall och samtidigt möta andra människor i en kampanj för renare vatten på jorden.

Simma för Livet
Arrangemanget var upplagt så att för varje simmad meter som genomfördes drog man in tio öre till WaterAids projekt "Ringar på vattnet i Mali". Ju mer man orkade simma desto mer pengar gick oavkortat till WaterAids verksamheten. Simkampanjen gick över förväntan och arrangörerna var nöjda.
- Vi är glada att kunna berätta att vi överträffade vårt mål kraftigt. Vi hoppades på 500 deltagare 35 000 kronor men det blev 749 personer som simmade in 52 344,50 kronor, säger Eva Ankarberg pressansvarig Tekniska Verken.
Det beräknas att nära en miljard människor i världen saknar tillgång till rent vatten och nära var fjärde person saknar tillgång till en toalett. Diarré orsakad av smutsigt vatten dödar fler barn än mässling, malaria och aids gör tillsammans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om