Sista striden i Regionförbundet?

Regionförbundet Östsam är under avveckling och Landstinget tar över det mesta av organisationens uppgifter. Det som blir kvar hamnar förmodligen i en kommande Storkommunorganisation. Men trots att Östsam sjunger på sista versen så förmår man ändå att skapa oenigheter hos sina ägare.

Paul Lindvall reserverade sig i Östsamstyrelsen.

Paul Lindvall reserverade sig i Östsamstyrelsen.

Foto:

Linköping2013-12-16 07:47


Regionförbundet har arbetat intensivt för att lyfta fram regionens projekt i Trafikverkets nationella plan för transportinfrastruktur och under hösten har den regionala planen för infrastruktur, länstransportplanen den så kallade LTP värkt fram.

Hålla ihop regionen
Regionförbundet samordnar och driver sina medlemmars intressen när det gäller vägar, järnvägar, flyg, hamnar, kollektivtrafik och informationsteknologi. Medlemmarna är företrädesvis kommuner och Landsting i länet. En av de frågor man med viss framgång har drivit är vilka åtgärder som ska prioriteras inom kommunikationsområdet. Man har under den senaste tiden i samverkan och dialog med sina medlemmar kunnat föra fram, med kraft, gemensamma prioriteringar gentemot de nationella planerna när det gäller vägar, järnvägar och hamntrafik. Men en fråga är inte på den gemensamma dagordningen. Flygplatsfrågan vållar oenighet och irritation.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om