SJ lanserar ny biljettförsäljning

Det Linköpingsbaserade företaget Quickomat AB, med kontor i Mjärdevi Science Park, har tecknat avtal om biljettförsäljning via de gröna automaterna med SJ. Det är framför allt i Östergötland och Kalmar län som Quickomater finns utplacerade.

Linköping2012-08-11 04:05

I mitten av september kommer lanseringen att genomföras och ytterligare företag står sedan i tur att låta biljettförsäljning ske via Quickomater, avslöjar företagets vd Staffan Johansson.
Kurvan pekar spikrakt uppåt för Linköpingföretaget Quickomat AB, som ägs av bland andra den statliga Stiftelsen Industrifonden, ALMI Invest samt Fyrvaktaren AB. Efter en sammanslagning av två utvecklingsföretag 2008 och starten av den nya bolaget Quickomat, har utvecklingen gått snabbt från att ha varit ett rent hårdvaruföretag till en inriktning mot också ett mjukvaruföretag.
- Vi har expanderat och utvecklat vår mjukvara, som nu gör det möjligt att nyttja självbetjäningsautomaterna för många nya biljettapplikationer, berättar Staffan Johansson, vd sedan oktober 2010.
- Vi har hittills varit inriktade på biljetter och påfyllnad av resekort till lokaltrafiken i Östergötland och Kalmar län via våra utplacerade automater, men utvecklingsarbetet har fortsatt och idag kan vi erbjuda applikationer för de flesta typer av arrangemang där det behövs en biljett.
Förutom biljetter kan kunden också ladda på sitt kontantkort för mobiltelefon via en Quickomat, som ofta i folkmun kallas för de "Gröna automaterna".
- Vår affärsidé är att äga och driva ett nätverk av biljettautomater på publika platser och erbjuda företag och arrangörer distribution och försäljning av biljetter via automaterna. Från mitten av september kommer det att vara möjligt att köpa SJ-biljetter i de 114 Quickomater som finns utplacerade, men fler automater är nu på gång och vi ligger i förhandlingar om ytterligare utökning, säger Staffan Johansson, som ännu inte vill släppa på nyheten om vilket som är nästa stora kontrakt efter SJ.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om