Sju konstnärliga uppdrag

Nu utlyses sju konstnärliga gestaltningsuppdrag för offentlig konst i Vallastaden. Utlysningen gäller såväl mångfalden av aktörer, som såväl som utbudet av bostäder, arkitekturen och utemiljöerna.

Bäcken vid Stora torget i Vallastaden ska få konstnärlig gestaltning i projektet Foto: Tommy Pettersson

Bäcken vid Stora torget i Vallastaden ska få konstnärlig gestaltning i projektet Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2016-10-13 06:40

Konsten ska bli en viktig del i att återspegla och stärka upplevelsen av Vallastaden.

Uppdelning i fyra delar

De konstnärliga gestaltningsuppdragen är uppdelade i fyra projekt där tre platser redan är utvalda: Bäcken vid Stora torget, Ädelträdskogen och Dammen. Till dessa platser söks i första hand skulpturala verk och ljudkonst.

För det fjärde projektet Stadsrummet sökes fyra konstnärer som förhåller sig till stadsdelen och kommer med egna förslag på placering. Idén till den processen tog form i samtal med konstnärer som efterfrågade möjlighet att kunna påverka kontext och koncept, men också placeringen.

Bygge på tegar

För Vallastaden blir detta en spännande möjlighet att uppnå en variation av medverkande konstnärer, konstnärliga tekniker och uttryck vilket ligger i linje med projektets bärande idé, Tegar och människan bygger staden. Konsten kan likt arkitekturen i stadsdelen variera i storlek och uttryck, mellan etablerade och mindre etablerade konstnärer, lokalt och internationellt verksamma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om