Sjuka barn träffade ÅFF-idoler

Fyra matchklädda ÅFF-spelare på lekhumör besökte igår barnen på lekterapin på Universitetssjukhuset. De kom med presenter och stöttning.

Smile! Mattias Mete, Gustav Jansson, Petrit Zhubi och Viktor Prodell poserar med David Gustafsson.

Smile! Mattias Mete, Gustav Jansson, Petrit Zhubi och Viktor Prodell poserar med David Gustafsson.

Foto:

Linköping2012-08-15 06:41


På lekterapin får sjuka möjlighet till den dagliga fritidsverksamhet de missar på grund sin sjukhusvistelse. Inne i rummet med fussballspelet pågår en spännande match.
I ena laget: David Gustafsson, 8, från Åtvidaberg och Hampus Juhlin, 11, från Västervik. Båda spelar fotboll, båda rehabiliterar sig från oturliga lårbensbrott. I det andra laget: Victor Prodell, 24, och Mattias Mete, 25, båda sörmlänningar och anfallare i Åtvidabergs FF. Fikat står framdukat i rummet intill men Team David & Hampus kan inte slita sig från matchen.
- Kom igen, sista målet vinner!
- Ja, där satt den!
- Ni måste göra sju eller nio mål då är matchen slut.
- Nej, jag passade?
- Ett mål till, sen är det lika.
- Vänta, körde vi inte sista målet vinner nyss?

Efterlängtat
Ingen vet riktigt vem som vann, men det gör inte så mycket. Man får ju inte utmana allsvenska fotbollsspelare varje dag. Förutom motståndarna Mattias Mete och Victor Prodell fick de träffa målvakten Gustav Jansson, 26, och mittfältaren Petrit Zhubi, 24.
- Det är spännande och kul, tycker Hampus Juhlin, för att de är väldigt kända och jag har velat träffa dem länge. Kul att de kan komma till en och att inte du behöver komma till dem.
- Jag har tittat på deras matcher ibland, säger David Gustafsson.
Han spelar själv i ÅFF och drömmer om att en dag göra mål för A-laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om