Sjukgymnasten bör dömas till tre år

Den tidigare sexbrottsdömde sjukgymnasten ställdes i tisdags inför Linköpings Tingrätt misstänkt för att våldtagit nästående flicka och att ha sexuellt ofredat ytterligare en. Han anklagas även för barnporrsbrott. Kammaråklagare krävde då rättegången avslutades under gårdagen att han skall dömas till tre års fängelse.

Linköping2013-10-11 06:50

Det blev som väntat stängda dörrar i målet mot den tidigare sexbrottsdömda sjukgymnasten som nu får gå från häktet till att börja avtjäna det straff på tre års fängesle han dömts till av Göta hovrätt sedan tidigare. Men han hann inte ens börja avtjäna sitt straff förrän han begick nya brott och då mot två underåriga flickor i sin omedelbara närhet. Åklagaren Britt - Louise Viklund kräver en påföljd på ytterligare tre års fängelse för de sexuellt ofredande, våldtäkt av barn och barnporrbrott. Dom faller den 24 oktober klockan 11.00.

Slog till i somras
Polisen slog till mot mannen redan den 14 augusti i år och brotten skall ha inträffat mellan juni och fram till och med i början av augusti. Med hänsyn till de båda inblandade barnen så beslöt tingsrätten att rättegången ska hållas bakom stängda dörrar. Den 47-årige sjukgymnasten nekar till allt det han anklagas för. Chefen för Linköpingspolisens Utredningssektion, Bo Österberg, sade då att man skulle titta igenom den dator som togs i beslag när man väl tittat närmare i den fann man både en mängd bilder samt två filmer med samma innehåll samt att 47-årigen tittat på närmare 250 barnporrfilmer på nätet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om