Sjuksköterskor stal medicin

Mellan maj och september 2012 stal en före detta sjuksköterska och hennes väninna receptbelag medicin från äldre i deras hem vilket faller under brottsrubriceringen grov stöld. De har även stulit narkotikaklassad medicin från sitt arbete.

Det båda kvinnorna stal narkotikaklassad medicin på sin arbetsplats och på äldreboenden. Bevis finns men ännu är inget åtal väckt.

Det båda kvinnorna stal narkotikaklassad medicin på sin arbetsplats och på äldreboenden. Bevis finns men ännu är inget åtal väckt.

Foto:

Linköping2013-08-30 07:18


Polisen har sedan länge lämnat över fallet till åklagare men ännu har inget åtal väckts mot de båda kvinnorna. Detta trots att polisens utredningsbefäl Mikael Persson då ansåg att bevisläget var mycket gott. Eva Kokkonen är åklagare vid Linköpings tingsrätt och den som har hand om fallet.
- Det här är ett allvarligt brott då man dels har stulit narkotikaklassad medicin från sin arbetsplats men även hos äldre personer och i deras hem. Det är inget jag tvekar om men, om jag ska vara alldeles ärlig, så måste vi prioritera bland fallen. Det vi har överst på vår lista är ungdomsbrottslighet, våldsbrott och relationsbrott och tiden räcker helt enkelt för annat. Vi skulle behöva bli fler åklagare för att hinna med helt enkelt, menar Eva Kokkonen som inte säger sig veta när åtal kommer att väckas mot de båda före detta sjuksköterskorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om