Sjundeklassare tillverkade vapen på skola

Olika typen av stickvapen hittades av polisen när de gjorde ett tillslag mot några elevskåp på Ljungsbroskolan. Polisen ska nu utreda vem som gjort vapnen och i vilket syfte.

Linköping2016-03-24 13:07

Det har under en tid varit oroligt på skolan i Ljungsbro och det har även florerat rykten om att vissa elever haft tillgång till, bland annat, knivar av olika slag. Under onsdagen slog så polisen, efter ett larm från en vaktmästare, mot tre elever i årskurs sju. De tre eleverna i årskurs sju ska även hat tillverkat spetsiga vapen i träslöjden under lektionstid enligt uppgift till Linköpings Tidning.

- När vi tittade närmare på vad de hade i sina skåp hittade vi rundstavar som de spetsat till i slöjden och knivar bland annat, avslöjar Claes Solid vid Linköpingspolisen som menar att detta faller under rubriken "Gatustridsvapen" tillsammans med bland annat, kaststjärnor och knogjärn.

Uppgifter till Linköpings Tidning gör dock gällande att några av vapnen som trion tillverkat, tillsammans eller var för sig, ska vara mer avancerade och väl värda att ta på allvar medan andra var mer att likna vid skarpslipade smörknivar.

- Jag fick just det här fallet på mitt skrivbord och ska börja med att prata med det tre elever som vi tagit. En av dem känner jag till men det är även farligt att dra för stora växlar på det här i början. Visst är det farliga saker som de haft i skåpet men frågan är vad de skulle ha dem till. Det kanske inte var så farligt när allt kommer omkring men det får den fortsatta utredningen visa, avslutar Claes Solid vid Linköpingspolisen.

Linköpings Tidning har sökt rektor på Ljungsbroskolan utan framgång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om