Skäggetorp fortsätter brinna

Det fortsätter vara oroligt i både Ryd och Skäggetorp med både bilbränder och, vad som verkar vara, anlagda eldhärdar i källare och förråd.

Det har brunnit i Skäggetorp under hela våren. Denna bild är från i mars då det var rejält oroligt i området.

Det har brunnit i Skäggetorp under hela våren. Denna bild är från i mars då det var rejält oroligt i området.

Foto:

Linköping2014-06-13 07:08


Både polisens presstalesman Fredrik Kliman och utredningsbefälet Henry Jansén är överrens om att det här inte handlar om några gäng som ställer till oreda i de båda brottsutsatta bostadsområdena utan de senaste bränderna beror på något helt annat.
Fredrik Kliman vill inte spekulera om vad eller vem som ligger bakom att det brunnit i både källarutrymmen och förråd. Henry Jansén är ungefär av samma åsikt.

En ensam gärningsman?
- Det går inte att spekulera i det här än. Det har gjorts en teknisk undersökning som jag inte, just nu, vet vad den har resulterat i. Vi har heller inte en aning om det skulle kunna vara en eller flera personer som ligger bakom det här heller. Det kan röra sig om pojkar som tycker att det är kul när det brinner eller så är det något annat. Det vi vet med säkerhet kan säga är att det inte handlar om att det är gäng som bråkar utan att det varit lugnt i området på den punkten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om