Skäggetorp genomgår en förändring

I går invigdes Röda korsets nya second hand-affär och mötesplats i Skäggetorp. Kommunalrådet Lena Micko säger att det kommer att hända mer i Skäggetorp, nu när det är valår.

Invigningen av Röda korsets second hand-affär i Skäggetorp lockade många personer.

Invigningen av Röda korsets second hand-affär i Skäggetorp lockade många personer.

Foto:

Linköping2014-04-03 07:04


Klockan är kvart i elva och kön ringlar sig lång utanför Röda korsets second hand-affär i Skäggetorp. Genom glasrutorna går det att se stolar, skor, gardiner, leksaker och mycket mer. Klockan elva hälsar Lena Micko alla välkomna. Sedan klipps det blågula bandet och folkmassan skyndar sig in i affären för att få tag i de bästa fynden. Lena Micko tycker att Röda korsets second hand-affär och mötesplats fyller en stor funktion i Skäggetorp. Hon anser att stadsdelen behöver en plats där människor kan samlas.
- Skäggetorp genomgår en förändring. Det kommer att hända mer i Skäggetorp, eftersom det är valår, berättar Lena Micko.
Second hand-butiken i Skäggetorp är den tredje av Röda korsets second hand-affärer i Linköping. Och till ytan är det den största. Ingalill Gällstedt jobbar på Röda Korset och hon har insett att Röda korset behövs ute i stadsdelarna, då alla inte kan ta sig in till centrum. När personer handlar i second hand-affärerna går pengarna först till hyror av lokalerna och allt överskott går till katastrofer.

Kommunalrådet Lena Micko höll välkomsttal.
Kommunalrådet Lena Micko höll välkomsttal.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om