Skäggetorp satsar på biblioteket

Mitt i Skäggetorp samlas människor för att mötas, samtala och umgås. På närbiblioteket i Skäggetorp centrum är man van vid besök. Hit rör sig barn, unga och vuxna veckans alla dagar för att läsa böcker, knappra på datorerna och samlas. Nu vill Linköpings kommun utöka sommarens öppettider som en del i att öka tillgängligheten och förstärka fritidsverksamheten.

Joel Hedlund och Anna Chantre är båda två verksamhetsansvariga på Skäggetorps bibliotek som för första gången på fyra år håller sommaröppet.

Joel Hedlund och Anna Chantre är båda två verksamhetsansvariga på Skäggetorps bibliotek som för första gången på fyra år håller sommaröppet.

Foto:

Linköping2015-04-17 06:56


- Vi är i full gång med att utarbeta en strategi där vi identifierar olika frågor som bland annat innefattar samverkan och att skapa mötesplatser för unga. Inte minst i våra prioriterade områden Skäggetorp, Ryd och Berga. Vi har sett att det finns en efterfrågan på att hålla närbiblioteket i Skäggetorp öppet i en större utsträckning. Därför gör vi denna satsning nu i sommar och där efter får vi utvärdera och titta på hur vi kommer att göra i framtiden, säger Evelina Alsén (MP), Kultur- och fritidsnämndens ordförande.
Tidigare har närbiblioteket i Skäggetorp varit stängt under semesterveckorna 27 till 31. Försöket med öppethållande under sommaren innebär extrainsatta resurser såsom en ordinarie personal samt en vikarie och ett bibliotek som är öppet 15 timmar i veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om