Skapar oro hos äldre och personal

Äldrenämnden har att ta ställning till om sex vårdbostäder och servicehus ska upphandlas eller inte, något som Miljöpartiet de gröna i Linköping ställer sig negativa mot.

Linköping2014-03-29 05:07

- Vi vill att äldreomsorgen ska drivas i kommunal regi för att skapa mångfald genom särskilda profilinriktningar. Därför ska samtliga sex äldreboenden och servicehus som äldrenämnden beslutar om undantas från upphandling, säger Nils Hillerbrand som är gruppledare för Miljöpartiet.
I stället vill Miljöpartiet att verksamheterna lämnas över till den kommunala utföraren Leanlink. De önskar också att kommunen startar sitt första profilboende på det nya vårdboendet i Sandrinoparken, där efterfrågade profilinriktningar erbjuder valfrihet till äldreomsorgens innehåll.

Oroliga byten
- Äldreomsorgen i Linköping får bättre förutsättningar att utvecklas och kvalitetssäkras genom kommunal drift, med komplement av idéburen sektor. Vi vet att de äldres egenmakt och delaktighet stärks när de kan påverka innehållet och utformningen av sin omvårdnad.
Miljöpartiet är missnöjda och oroliga över utvecklingen av kommunens äldreomsorg i dag. Upphandlingar har minskat personaltätheten och stora vårdbolag ökar sina marknadsandelar på bekostnad av kommunala vårdplatser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om