Skärpta straff för kidnappare

Hovrättsförhandlingarna i det uppmärksammade kidnappningsdramat då en Linköpingsstudent rövades bort har nu avslutats. Dom väntas falla inom ett par veckor.

Linköping2012-08-18 04:07

Natten till den 29 december förra året blev en Linköpingstudent som läste vid Uppsala Universitet kidnappad av, visade det sig senare, en 23-årig kvinna och en 27-årig man, även dessa med sina rötter i Linköping. Kvinnan och mannen läste även de på universitet i samma stad. Till sin hjälp hade de en 27-årig man hemmahörande i Mjölby. Den kidnappade mannen är son till en välkänd Linköpingsföretagare och är själv företagare. Motivet till kidnappningen sägs vara pengar men kvinnan och mannen hävdar att de är oskyldiga.

Skärpta straff
I Tingsrätten dömdes den 23-åriga kvinnan och den 27-årige mannen båda till åtta års fängelse för människorov medan medhjälparen, även kallad "fångvaktaren", till sex års fängelse. De överklagade sedan sina straff till hovrätten. "Fångvaktarens" försvarare Anders Norrman anser att hans klient ska få skyddstillsyn och behnadling istället för att sitta i fängelse. Åklagaren Lars Hedvall vill däremot se en skärpning av straffen till fängelse i tio år eller mer för de båda kidnapparna,

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om