Skolelever planterade Hiroshimafrön

I går planterade 60 barn och elever frön som har sitt ursprung från moderplantor som överlevde atombombningen i Hiroshima den 6 augusti 1945. Stadsträdgårdsmästaren Lotta Johansson var på plats. Likaså kommunalrådet Muharrem Demirok som var minst lika ivrig som barnen.

Stadsträdgårdsmästaren Lotta Johansson övervakade och förde sedan fröplanteringarna till växthuset. Här bredvid Ebba Palmér.

Stadsträdgårdsmästaren Lotta Johansson övervakade och förde sedan fröplanteringarna till växthuset. Här bredvid Ebba Palmér.

Foto:

Linköping2014-11-14 08:01


Naturcentrum i Trädgårdsföreningen fylldes av barn och ungdomar som värmde sig i lägerelden med varm choklad och bulle innan det var dags att låta fröna slå rot i linköpingsmyllan. Med eller utan grodd, alla frön hanterades lika varsamt. Ebba Palmér från Björkö fria gymnasium flankerades av några förskolebarn, då små små körsbärsfrön sattes i jorden. Först ett litet hål innan jorden östes på och klappades till. Var och en fick skriva sitt namn på en skylt tillsammans med fröets namn. Muharrem Demirok smög fram och tyckte det var hans tur.
- Nu vill jag plantera, Lotta, säger han, och sätter fart.Ett par fukthållare planteras också ner, och sedan ska krukorna till Trädgårdsföreningens växthus där de ska drivas upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om