Åke är en man som för det mesta inte tycker om den arktiska kylan men nu när temperaturen krupit ned til cirka åtta minusgrader är han på hugget.
Det är rätt tid och rätt temperatur för att skörda isvinsdruvorna i Härna igen. Redan 2011 skördade han druvor av sorten Vidal som nu i februari lanseras på Systembolaget.
Åke Wester är känd som "Isbergssalladsmannen" som sedan odlade jordgubbar och lade pengarna så småningom på sin stora passion vinodling. Han hållit på i tio år med att odla vindruvor i växthus och tillverka vin i "vindistriktet" Vreta Kloster.
Åke Wester har kämpat länge för att göra det möjligt att sälja vin på gården men lagstiftarna i Sverige har inte vågat följa med.
Nu är det dock möjligt för de som producerar vin på sin egen gård att bjuda upp till provsmakning något som naturligtvis Åke har börjat med under 2012.
Skördedags i isriket
Ständigt närvarande vintillverkare Åke Westerär återigen aktuell och denna gång är det som trägen skördearbetare i sin egen vinträdgård han dyker upp.
Här skördar Åke Westerär 2012 år isvinsdruvor.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!