Skottlossning i Jägarvallen

I söndagsmorse förekom en skottlossning i anslutning till kyrka i Jägarvallen i Linköping. Två eller tre maskerade gärningsmän misstänks nu ha gått in och skadat två personer som deltog i ett bröllop i den syrisk-ortodoxa kyrkan som ligger på Jägarvallsvägen.

Skottlossning ägde rum i en kyrka på Jägarvallsvägen i söndags.

Skottlossning ägde rum i en kyrka på Jägarvallsvägen i söndags.

Foto:

Linköping2014-03-31 07:00


Klockan 05:27 ringde en anmälare till polisen och berättade att skottlossning hade skett i anslutning till kyrkan på Jägarvallsvägen och ett flertal polispatruller och ambulans beordrades till adressen.

Hunnit sticka i bil
När polis kom till platsen några minuter senare stod det klart att de misstänkta gärningsmännen hade lämnat området.
Gärningsmännen hade troligen lämnat brottsplatsen i bil i okänd riktning.
Ambulansen fick transportera två män till Universitetssjukhuset och en av dem var skottskadad. Festlokalen i den syrisk-ortodoxa kyrkan var uthyrd till utomstående under lördagskvällen och någon typ av konfrontation skedde i anslutning till lokalen enligt polisen.
- Två eller tre maskerade gärningsmän bröt sig in i lokalen och skottskadade en person samt hotade andra sakägare som är i 30 till 40- årsåldern. Polisen har säkrat bevis och nu pågår vittnesinhämtning och förhör som kommer att ta tid eftersom vi får ha tolkhjälp, säger Fredrik Kliman, presstalesman för polisen i Östergötland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om