Skriver brev till regeringen

Efterspelet kring Boverkets och Naturvårdsverkets misslyckade försök att enas om riktvärden för flygbuller fortsätter nu med förnyad kraft. Linköpings kommun, Länsstyrelsen och Saab, de tre tunga länsaktörerna i frågan, går nu samman för att skriva ett brev till regeringen och uttrycka sitt missnöje med myndighetshanteringen.

Linköping2013-05-13 06:48

Det framförs också krav på att att regeringen ska gå in och fatta beslut om förordning alternativt utfärda ett regleringsbrev i frågan för att få en tillfredsställande lösning på bullerproblematiken.

Misslyckat uppdrag
Linköping har landets enda flygindustri och man behöver genomföra ett fåtal kortvariga flygrörelser vid starter för sin verksamhet, men dessa rörelser överskrider miljöbalkens riktlinjer enligt Naturvårdsverket. Saab har därför överklagat flera detaljplaner för att inte drabbas begränsningar av sin flygverksamhet i framtiden. Men både Saab och kommunen är överens om att lagstiftningarna måste samordnas.
- Vi kommer att fortsätta argumentera och ska nu skicka iväg en gemensam skrivelse från Saab, Länsstyrelsen och kommunen. Det är bedrövligt och oacceptabelt att Naturvårdsverket fortsätter att försvåra och i flera fall omöjliggöra bostadsbyggande i Linköping. Nu måste regeringen ta sitt ansvar och klargöra att Boverkets riktlinjer gäller, säger Paul Lindvall, kommunstyrelsens ordförande i Linköping och får kraftig draghjälp av moderatkollegan och kommunalrådet Christian Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om