Skulle strypa exsambon

En 40-årig man kom en lördagsnatt på oväntat besök till sin exsambo. Inne i bostaden försökte han strypa henne. "Du dödar mig", kippade hon under misshandeln. Men nu har de återförenats och vänar barn tillsammans. Nu döms han till sex månaders fängelse av Linköpings tingsrätt.

Linköping2007-05-07 06:51

Det var lördagsnatten till den 16 december förra året kvinnan fick ett oväntat besök av exsambon. Hon berättade för tingsrätten att hennes före detta sambo kom förbi vid klockan halv två på natten. Han luktade sprit och var ilsken. Han sa till henne att han hade kommit för att döda henne - underhållet för barnen var för högt, sa han till henne. De stod i köket och diskuterade och tillslut fick hon klart för sig att han skulle få skjuts hem av en kamrat och bege sig därifrån. Så gjorde han också.
Men efter 20 minuter var han tillbaka och bankade på dörren. När hon öppnade dörren såg hon hur han var "svart i ögonen". Hon blev irriterad och frågade vad han ville. Han svarade med att ta tag om hennes hals med båda händerna och tryckte in tummarna över struphuvudet samtidigt som han tryckte in henne i ett hörn i hallen.
Hon kunde inte andas och trodde att hon skulle dö.
Hon begär inget skadestånd av honom. Detta på grund av att de i nuläget återigen har funnit varandra och väntar barn ihop.
Träffas dagligen kan däremot bli svårt eftersom tingsrätten dömer mannen till sex månaders fängelse för övergreppet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om