Slå ihop social- och omsorgsnämnd

Nu går centerpartiets kommunfullmäktigegrupp ut med ett radikalt förslag om att slå samman nuvarande omsorgsnämnd med socialnämnden. Centern är ju en del av den regerande alliansen i Linköping och vad de andra partierna i koalitionen tycker, det återstår att se.

Linköping2012-05-25 06:45

Förslagsställarna tillika representanter för centerpartiets KF-grupp, Gösta Gustavsson, Else-Marie Peterson, Julie Tran, Britt-Marie Alfredsson, går i och med det här in i en diskussion som brukar röra upp en del organisationsdebatt. Man är i och för sig nog att poängtera att man inte vill gå tillbaka till en gammal förvaltningsorganisation som den som rådde före 1992.

Tudelning tätas ihop
Men man vill definitiv frångå den tydliga uppdelning som gjordes mellan myndighetshantering och politiska beställningar av verksamhet i omorganisation i början på nittiotalet.
- Vi vet ju inte hur de andra Allianspartierna ser på de här frågorna utan vi har själva försökt att vara tydliga gentemot framförallt Linköpings medborgare därför lägger vi nu fram ett nytt organisationsförslag, säger Gösta Gustavsson ordförande i centerpartiets fullmäktigegrupp och den har som lett den interna utredningen.
- Den gamla tudelningen mellan socialnämnden och omsorgsnämnden fungerade bra inledningsvis. Myndighetsnämnder och beställarenämnder var nödvändiga då men idag uppfattas uppdelningen som rörig och det kan bli problem med sekretess och en del onödig byråkrati, och det vill vi undvika genom att slå ihop omsorg med socialnämnden, menar Gustavsson vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om