Slussdag ska avdramatisera båtfärden

Nu har den nya säsongen på Kinda kanal börjat. - Vi hoppas på en sommar med soligare väder än förra året och mer båttrafik, säger kanaldirektör Lars Sjöberg.

Lars Sjöberg (i mitten) hoppas på bättre väder för Kinda kanal i sommar. Foto: Tommy Pettersson

Lars Sjöberg (i mitten) hoppas på bättre väder för Kinda kanal i sommar. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2013-05-25 04:07


Årets slussningar på Kinda kanal har precis startat och både fritidsbåtar och turkryssningar har så smått börjat trafikera kanalen. På söndag kan nyfikna prova på att slussa vid Nykvarns sluss.
- Vi gör det för att avdramatisera slussningen. På något sätt kan båtägare vara lite oroliga för att slussas, men vi vill visa att det går i en väldigt beskedlig takt och att det inte är någon fara, säger Lars Sjöberg, kanaldirektör för Kinda kanal.
Kanalen öppnade för slussning den 18 maj och har öppet på helgerna fram till den 22 juni. Från den 3 juni går det också att beställa slussning på vardagarna, fram till den 22 juni. Efter det har kanalen öppet alla dagar i veckan under sju veckor framåt. Förra sommaren var det glest mellan båtarna på Kinda kanal.
- Det var regn och rusk hela sommaren. Då väljer man inte att åka ut med båten. En livlig kanal kräver bra väder, så därför hoppas vi på en solig sommar med mer frekvent båttrafik, säger Lars Sjöberg. Även Rederi AB Kind med fartyget Kind har känt av vädrets makter. Rederiets turer på Kinda kanal kom i år igång i mitten av maj, vilket är senare än en vanlig säsong, enligt Marianne Trygg, vd för Rederi AB Kind.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om