Slutsålt – 3 500 besökare på Beer Expo

I lördags arrangerades Linköping Beerexpo mässan och återigen var det slutsålt i Konsert o kongresslokalerna under de båda passen.

Ölnördarna fylkades kring öltapparna. Foto Tommy Pettersson

Ölnördarna fylkades kring öltapparna. Foto Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2017-03-21 13:50

Beerexpo grundades 2010 av Richard Lindblad som på den tiden var student på Linköpings Universitet och knäckte extra på Villevalla puben. Tillsammans med sin far Kenneth "Whiskyexpo" Lindblad har familjen utvecklat ett expo som är känt bland alla ölnördar i hela Sverige.

Nu för tiden är det far och mor Lindblad som driver mässan och Richard kommer in och gästspelar vilket passade speciellt bra i år eftersom Kenneth hade åkt på en ryslig förkylning under veckoslutet.

Mikro blir makro

Intresset för öl och ölmässor växer hela tiden och det märks inte minst på att bryggerier och utställare står på kö för att delta i publika arrangemang runt om i Sverige. I år finns det ungefär 280 mikro bryggerier och förra året startade hela 60 stycken mikrobryggeri företag i Sverige.

- I år är det rekordmånga utställare drygt 40 stycken som är med på Beerexpot. Första året hade vi 12 utställare och cirka 1 300 besökare. I år hade vi fullt hus med ungefär 3 500 sålda biljetter, berättar vikarierande mässgeneralen och fortsätter.

- Vi har lärt oss mycket av våra erfarenheter genom åren och nu känns det som om vi hittat hem. Lokalerna och personalen på Konsert o Kongress är fantastiska.

Centralbryggeriet i Linköping var som vanligt med på mässan och lanserade nya och gamla drycker. I år hade man 8 stycken öl och gjorde reklam för sin senaste sorter, Påsköl och en Ipa som heter modern symfoni som tagits lagom till studentorkesterfestivalen.

- Det är fjärde året i rad som vi är med mässan. Det är viktig plattform för oss att vara med på. Det är svårt att göra reklam på alkohol i Sverige så mässor är ett sätt att göra det på, säger Viktor Hansen från Centralbryggeriet.

Viktor Hansen erbjöd två nya öl denna gång. Foto: Lina Karlsson
Viktor Hansen erbjöd två nya öl denna gång. Foto: Lina Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om