Smedstads Ridsportcenter klart sommaren 2016

Nu tar Linköping ett stort steg på den redan inslagna jämställdhetsvägen i och med att man i går tog "Första greptaget" för det nya ridsportcentret i Smedstad.

Ambassadör Malin Baryard Johnsson.

Ambassadör Malin Baryard Johnsson.

Foto:

Linköping2014-05-28 07:11


Ridning är den näst största ungdomssporten i Sverige, ishockeyn är inte tvåa, det är fotbollen som är det. Enbart i Östergötland ägnar sig 25 000 människor åt våra fyrbenta vänner hästen.

Ambassadör från Söderköping
Kommunen slog på stort och hade ställt upp ett antal partytält som förde tankarna till en smärre indianby. Ett drygt hundratal gäster förplägades kall inkokt lax samt Mocha Pannacota för att uppmärksamma att byggnationen nu påbörjats. Vid invigningen greppade ridsportcentrets ambassadör Malin Baryard Johnsson, och representanter från Linköpings kommun, Lejonfastigheter och Linköpings Fältrittklubb, grepen för att ta ett första symboliskt tag för det nya ridsportcentret i Smedstad.
- Det är fantastiskt att Linköping gör en sådan här stor satsning för ridsporten. Det betyder mycket för intresset och för att utveckla tävlingsverksamheten, säger Malin Baryard Johnsson.
- Det känns riktigt bra. Det första greptaget har föregåtts av ett långt arbete. Nu blir arbetet och anläggningen mer konkret i och med att vi sätter grepen i jorden, menar Carina Boberg, folkpartistiskt kommunalråd med tillfälligt ansvar för presskontakter.


Lars Vikinge, ordförande i kultur- och fritidsnämnden var glad igår.
Lars Vikinge, ordförande i kultur- och fritidsnämnden var glad igår.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om