Snabb hälsokoll på Apoteket

Ett stort antal apotek runt om i landet har nu börjat erbjuda kunderna en hälsokontroll. Tanken är att det ska vara ett snabbt och smidigt sätt att få koll på hälsan, än att vända sig till sin vårdcentral. Många har visat intresse för tjänsten och Hälsokollen har blivit en succé.

Linköping2011-12-22 07:49

Kunden kan själv boka en snabb tid genom telefon eller internet och sedan snabbt komma och kontrollera sin hälsa på Apoteket. Testerna utförs av en specialutbildad farmaceut och patienten får först gå igenom ett hälsoformulär innan man sedan tar blodprov, blodtryck, mäter midjemåttet samt kollar vikten. Testet tar cirka en halvtimma och sedan går man tillsammans igenom kundens resultat.

Snabb återkoppling
Kunden får alltså en återkoppling direkt och en vetenskapligt baserad bedömning av ens möjligheter att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Under mötet diskuterar man tillsammans fram vad man kan göra för att ta hand om sin hälsa, utifrån kundens egna individuella behov och förutsättningar.

Stort intresse
Frida Lundmark som jobbar som receptarie och hälsokollare på Apoteket Kronan. Hon berättar att många har visat intresse för Hälsokollen och att folk gärna vill veta hur sina värden ser ut.
- Folk är inte oroliga men har visat intresse för till exempel sitt blodsocker och andra värden. Många har svårt att få tid till motion, eller äter snabbmat av tidsskäl. En av de bästa funktionerna på vår hemsida är att man får hjälp med coaching och kan tillsammans med andra lägga in resultat och annat som gäller hälsa och kost säger Frida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om