Snart avgörs den nya simhallens placering

Nu återstår två potentiella platser för Linköpings framtida simhall. Antingen vid sportcentret eller vid Linköpings arena på Norrköpingsvägen. Fördelarna och problemen med respektive placering presenterades i går under en presskonferens. Beslutet kommer under våren.

Förslag 2: Fotbollsarenan kan få sällskap av en simhall.

Förslag 2: Fotbollsarenan kan få sällskap av en simhall.

Foto:

Linköping2014-03-27 08:36


- Det är ett långt utredningsarbete som till viss del drivs av arbetet med Ostlänken. År 2020 kommer simhallen att vara helt etablerad, och byggd redan 2018 eller 2019. Sedan är Ostlänken och resecentrum klara 2028, och 2040 är Stångebro, alltså Kallerstad, utbyggt, förklarar Christian Gustavsson, kommunalråd.

Integrerad i staden
Placeras simhallen vid sportcentret nära ån blir den nära bandyarenan och kan bli en naturlig del av innerstadsmiljön allt eftersom staden växer över ån.

- Den placeras då i en trevlig omgivning med närhet till vattnet. Den blir en integrerad del av staden redan 2028 med liv och rörelse och en känsla av trygghet vid populära promenadstråk vid ån.
Vi behöver i så fall riva befintliga byggnader.

Alternativ två är läget vid Norrköpingsvägen väster om Linköping arena. Området präglas i dag av åkermark, och samma gröna förutsättningar som vid ån finns inte. Därför krävs resurser till att göra det till ett grönområde och dessutom behöver parkeringar byggas till.

Förslag 1: Racketcenter som det ser ut i dag.
Förslag 1: Racketcenter som det ser ut i dag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om