Snart blir det broavgift i Motala

Broavgift för att köra över den nya bron över Motalaviken skulle införts redan från årsskiftet men blir av från och med den förste februari. Dock har det prutats rejält på de olika taxorna för den som kör på bron.

Från och med den förste februari så kommer man få betala för att få åka över bron över Vättern. Foto: Gunnar Andersson

Från och med den förste februari så kommer man få betala för att få åka över bron över Vättern. Foto: Gunnar Andersson

Foto:

Linköping2015-01-16 07:53


Det var redan beslutat redan när spaden sattes i jorden och Motalabron började byggas. Möjligt är att detta föll i glömska hos både företagare och allmänhet men från och med den förste februari kommer man ta ut en avgift för att åka över bron.

Inte negativt
- Det här är inget som kommer att påverka Motala i någon som helst negativ riktning, menar socialdemokraten Camilla Egberth, kommunstyrelsens ordförande i Motala.
- Från början var det tal om att tunga fordon skulle betala hundra kronor per gång de körde över bron och att personbilarna skulle betala 10 kronor per gång. Detta gällde i det första förslaget och då fick jag ganska många samtal om detta från, främst, åkeriägare och andra som kör tunga transporter.
I den nya förhandlingen fått ner avgiften för tunga fordon till 11 kronor per överfart och 5 kronor per gång för personbilar. Det är en avsevärd skillnad och jag har inte heller hört några protester i frågan, forstätter Camilla Egberth vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om