Snart gratis på Flygvapenmuseum

I vår blir det fri entré på statens museer om nya regeringen får igenom sitt förslag. 80 miljoner kronor ska avsättas för reformen från och med 2015 och lokalt i Östergötland innebär det förändringar för Flygvapenmuseum.

Flygvapenmuseum blir nu ännu mer tillgängligt.

Flygvapenmuseum blir nu ännu mer tillgängligt.

Foto:

Linköping2014-10-21 07:13


Det är totalt 17 museer som omfattas av förändringar av reformen, bland annat Naturhistoriska riksmuseet, Moderna museet, Livrustkammaren och Östasiatiska museet. Att museerna ska ha gratis entré är självklart för finansminister Magdalena Andersson.
- Vi äger de statliga museerna tillsammans. Därför är det naturligt att de är gratis och öppna för alla, säger hon i ett pressmeddelande. Även kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhne ser positivt på förändringarna.
- Jag är mycket glad för att vi nu kan föreslå ett återinförande av fri entré vid våra statliga museer. Införandet av fri entré är ett av flertalet viktiga steg vi vill ta för att öppna dörrarna på vid gavel till allt det som är vårt gemensamma kulturarv.
Exakt tidpunkt för införandet av fri entré är inte fastslagen men regeringen uppger att det kommer att ske under våren 2015.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om