Snöröjningen kostar 35 miljoner

Bara för att vintern är mild så behöver det innebära att snöröjningen blir billigare. Årets budget går lös på 35 miljoner trots att vintern är grön.

Linköping2012-01-18 07:57

En varm vinter innebär inte att snöröjning och allt som är förknippat med detta automatiskt blir billigare.
- Nej, verkligen inte, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförade och den som håller i pengarna, för bland annat, snöröjningen Muharrem Demirok.

Dyrt att röja
- Snöröjning är väldigt dyrt och man har fasta avtal då man aldrig vet hur vintern blir från år till år. Men en mild vinter kostar också pengar. Vi får salta en hel del på både gator och cykelvägar sedan växer ju även gräset om det är mildväder och de måste ju klippas även om det inte medför någon större kostnad.
- De senaste vintrarna har varit ovanligt kalla och snörika. Pengarna för 2011 års snöröjning var slut redan i mars och då hade ju även 2010 varit ett ovanligt besvärligt och dyrt år för oss, menar Muharrem vidare.
Kenneth Karlsson, avdelningschef på drift och underhållsavdelningen i kommunen, menar att det är skönt med en normal vinter.
- De två senaste vintrarna har varit väldigt besvärliga och dyra för oss. Dessutom krymper ytorna i stan betydligt och det irriterar folk samt att rörelsehindrade har svårt att ta sig fram. Ska man sedan frakta bort snön så blir det väldigt dyrt. Där sparar vi lite pengar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om