Socialdemokraterna bemannar politiska styrelserna

På en brett upplagd presskonferens där större delen av medielandskapet samlats presenterade ledartrojkan; Lena Micko, Socialdemokraterna, Nils Hillerbrand Miljöpartiet och Rebecka Gabrielsson från Folkpartiet, några allmänna och gemensamma politiska ståndpunkter. Inget heltäckande program för styre de närmsta fyra åren. Inga klargöranden om de stridsfrågor som funnit och eventuellt fortfarande finns de tre partierna emellan. Ej heller några framträdande ideologiska hjärtefrågor presenterades.

Rebecka Gabrielsson,FP, Lena Micko,S och Nils Hillerbrand, MP samlade för presskonferens.

Rebecka Gabrielsson,FP, Lena Micko,S och Nils Hillerbrand, MP samlade för presskonferens.

Foto:

Linköping2014-10-22 07:14


Dock kunde gemene man på Facebook, redan timmarna efter Socialdemokraternas representantskap i måndags, se hur partiet ville fördela toppositionerna i kommunen. I sociala media gratulerades det till höger och vänster till Helena Balthammar som ny ordförande för kommunfullmäktige, tillika borgmästare och att kommunstyrelsens ordförande blir socialdemokraten Lena Micko.

Presskonferens och gårdagens nyheter
Linköping har nu på riktigt fått ett nytt blocköverskridande styre och på presskonferensen presenterades huvuddragen i överenskommelsen av partiernas tre förstanamn. Dessutom lades en organisationsskiss fram där kommunens nämnder och bolag organiseras i rotlar med var sitt ansvarigt kommunalråd. Rotelsystemet återinföres alltså efter att ha legat dvala i några decennier. Den nya majoriteten anser att Alliansens "samordningskommunalråd" inte har fungerat därför går man tillbaka till gamla tiders rotelansvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om