Socialdemokraterna får hård kritik

Samhälls och bostadsmässan i Västra Valla skall genomföras under år 2017 om den styrande majoriteten får fortsätta att styra efter valet i höst. Det största oppositionspartiet socialdemokraterna gick nyligen ut med ett brev till de byggherrar som blivit tilldelad mark i bomässoområdet och talade om att man tänker fullfölja de intentioner man yrkat på i kommunfullmäktige under våren 2014.

Linköping2014-04-22 07:16

Med andra ord LinköpingsBo2017 ska stoppas men byggandet av bostadsområdet i Västra Valla ska fortsätta planenligtom arbetarpartiet får väljarnas förtroende.

Upprörda känslor
Detta förfarande har retat upp alliansens företrädare i Stadshuset och mest uppretad är kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall.
- Mycket dåligt och direkt olämpligt. Socialdemokraterna har endast 24 representanter av fullmäktiges 79 och med vilken rätt går man nu ut med det här brevet, är Paul Lindvalls skarpa kommentar till socialdemokraternas brev.
- Kommunen har ingått affärsavtal med byggherrarna och det är inte normalt att man gör så här i opposition. Jag har aldrig hört talas om att sånt här har hänt förut, Lindvall som menar att man redan fått reaktioner från en del byggherrar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om