Socialdemokraterna skäller på Alliansen

Nu reagerar den socialdemokratiska oppositionen och interpellerar för att få svar på hur den borgerliga majoriteten ska komma tillrätta med den oacceptabla överbeläggningen på bland annat Vrinnevisjukhuset.

Linköping2012-02-06 07:45

Socialdemokraterna menar att kliniker på Vrinnevisjukhuset under långa perioder har haft oacceptabelt stora överbeläggningar och man hänvisar till att Socialstyrelsen tydligt har påpekat riskerna med vårdplatsbristen.

Konsekvenser av spariver
Många vårdplatser har försvunnit under den föregående mandatperioden, som en konsekvens av landstingsledningens besparingar enligt Christoffer Bernsköld, sossarnas oppositionsråd.
Bernsköld ställer därför nu en rad besvärliga frågor till majoritetens landstingsråd Lasse Pettersson i en interpellationsdebatt.
- Kirurgi-, ortopedi- och medicinklinikerna på Vrinnevi har under 2011 de flesta månader haft en beläggning på sina vårdplatser på över 100 procent.
Socialstyrelsens krav motsvarar en beläggning på maximalt 90 procent.
Kirurgiska kliniken på sjukhuset hade i maj hela 113 procent beläggning och kardiologen låg över 110 under januari, februari och mars.
Situationen är ohållbar och innebär också märkbart ökad stress och press för medarbetarna som får en svårhanterlig och krävande arbetssituation, säger Christoffer Bernsköld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om