Socialdemokraterna vill få fart på byggandet

En byggstrejk i antågande, bolånetakets effekter på bostadsrätter och överklaganden av detaljplaner samt bygglovskomplikationer gör att byggherrarna har en del att ta hänsyn till i bostadsbyggandet.

Kommunalråd Kristina Edlund tycker inte om att bli hunsad i debatten.

Kommunalråd Kristina Edlund tycker inte om att bli hunsad i debatten.

Foto:

Linköping2013-03-08 07:38


Det mesta är nationella problem utom möjligen bulleröverklaganden som verkar vara ett extremt linköpingsproblem för närvarande.

Resten är politik
Nu har socialdemokraterna i Linköping surnat till ordentligt på Alliansen och speciellt dess företrädare på samhällsbyggnadsområdet kommunalrådet Muharrem Demirok.
Oppositionen menar att man får överslätande och dryga svar på sina frågor och man anser att den borgerliga Alliansen saknar probleminsikt. Man hänvisar till de kontakter man haft med fastighetsägarnas organisation när de beskriver hur dåligt de så kallade dialogträffarna fungerar när de enbart blir informationsmöten som man bjuds in till.
Nu vill man inleda trepartssamtal men kräver att Muharrem Demirok erkänner att det råder bostadsbrist först innan man sätter sig till bords. En inbjudan med armbågen alltså.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om