Socialen anmäls till länsstyrelsen

Det började i Vimmerby 2000 när pojken bland annat utsattes för grov mobbning av sina klasskamrater. Det slutade på Universitetssjukhuset i Linköping där pojken under en lång tid satt apatisk med slutna ögon. Nu anmäls både sociala förvaltningen i Linköping och Vimmerby för att inte ha lyckats skydda pojken.

Linköping2007-04-16 06:18

Efter ett hembesök av skolsköterska och läkare fördes pojken till Västerviks sjukhus i slutet på augusti 2002. På sjukhuset gjordes en anmälan till sociala förvaltningen i Vimmerby eftersom anmälaren sedan en tid tillbaka misstänkte att pojken han kunnat vara utsatt vid vistelser hos sin pappa. Dagen efter han blivit inlagd slussades han vidare till ett större sjukhus i regionen där en psykolog startade en utredning.
Några månader efter att han blivit förflyttad tar samme psykolog beslutet att förflytta pojken till ett behandlings- och utredningshem strax utanför Linköping, i den stad pappan bor.
En dryg månad efter flytten till behandlings- och utredningshemmet gjorde anmälaren en polisanmälan om den grova mobbning pojken utsatts för på en skola i Vimmerby under årskurs 7 och 8 under åren 2000 och 2002. Anmälaren själv fick reda på mobbningsuppgifterna genom att prata med några klasskamrater. Tre av de misstänkta mobbarna och tre vittnen kallades till förhör men polisen skickade utredningen vidare till Skolverket.
Pojken som också hördes av polisen berättade att han mobbades för att han var tystlåten och slutade prata både hemma och i skolan, enligt anmälaren. I förhöret berättade han också hur har dagligen plågades av sina klasskamrater utan att någon skolpersonal ingrep. I augusti 2003 började pojken på en treårig gymnasieutbildning och samtidigt blossade det upp en strid om vårdnaden om pojken mellan föräldrarna. En strid som slutade i Hovrätten med delad vårdnad som följd.
Tidigare hade pappan ingen vårdnadsrätt över pojken. I december samma år hämtade pappan pojken från behandlings- och utredningshemmet utan för Linköping och tar hem honom till sin lägenhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om