Socialt tänkande vann arkitekttävlan

Linköpings kommun vill utveckla framtidens vårdbostäder med sikte på att skapa trygghet och gemenskap och därför bjöd man in till en arkitekttävling om vårdbostäderna i Majelden.

Vinnarna Susanne Ramel, Pye Anrell Ehrström, Robert Petren och Katarina Grundsell. Foto: Tommy Pettersson

Vinnarna Susanne Ramel, Pye Anrell Ehrström, Robert Petren och Katarina Grundsell. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-05-14 06:45


Planerna för bostadsområdet är omstridda och en hel del protester från de boende i stadsdelen har förts fram mot förtätningen.
Nu går man dock vidare med planerna och väljer ett vinnande arkitektkoncept för framtidens vårdboende och detaljplanearbetet kan därmed gå vidare.

Kvinnor kan
Det blev Marge arkitekter, som i samarbete med Land Arkitektur, vann arkitekttävlingen om vårdbostäderna i Majelden.
- Det här är jättekul för det här är verkligen ett projekt som vi brinner för, säger Susanne Ramel en av kvinnorna från Marge arkitektbyrå och väjer samtidigt undan från genusfrågor.
- Från vårt kontor har vi ett stort socialt intresse, om det beror på att vi är många som är kvinnor på kontoret det vet jag inte.

Fyra utvalda
Fyra arkitektteam togs ut i en öppen kvalificering för att delta i tävlingen och desssa var, MAF Stockholm/Argark, Fojab Arkitekter/JJW Arkitekter, Marge Arkitekter/Land Arkitektur och Semrén+Månsson/Rubow Arkitekter.
Arkitekttävlingen gällde ett vårdboende med cirka 40 platser och tävlingsuppgiften var att föreslå en utformning av vårdbostäder med gemensamhetsutrymmen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om