Därför satsar Stångåstaden på att solen ska lysa i Ryd och Lambohov för där ligger deras senaste projekt för solenergi. Stångåstaden har redan en solcellsanläggning i kvarteret Vingården, Södra Ekkällan igång som ger en årlig produktion av cirka 60 000 kilow attimmar.
Som kuriosa kan tilläggas att anläggningen faktiskt levererar elen till det pågåendet bygget i området
Långsiktiga klimatmål
År 2025 ska Stångåstaden ha minskat sin energiförbrukning med hela 25 procent och det ska klaras av med långsiktiga investeringar, engagemang och beteendeförändringar hos anställda, kunder och underleverantörer.
- Det här solenergiprojektet är en del i vårt stora energiförbrukningsprogram till år 2025. Vi måste prova många olika vägar och jobbar med hundratals både små och stora projekt för att nå våra högt uppsatta mål. Att producera egen solel i Ryd och Lambohov är ett projekt som vi gärna satsar på, säger Peter Alfredsson, energichef på Stångåstaden och fortsätter.
- Anläggningarna ska vara installerade och klara att tas i bruk under 2013 eller senast vid årsskiftet.
I Lambov är det en gammal solfångaranläggning som bytas ut mot en ny solcellsanläggning på Plöjaregatan men vi kommer också att bygga en anläggning på taket i vårt områdeskontor i Ryd.
Solel i Ryd och Lambohov
Det verkar som om solelsproduktion kommit i ropet i Sverige igen. Nu är det tydligen förenat med god ekonomi och ännu bättre klimathushållning att investera i solceller på taken.
I Lambohov är det två punkthus som ska byta ut gamla solfångare till nya solcellsanläggningar.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!