Solen lyser över Vingården

Stångåstaden fortsätter träget att arbeta med sina mål att minska den köpta energin fram till 2025 med hela 25 procent. Snart är det taklagsfest i kvarteret Vingården i Södra Ekkällan och där satsar man på solenergi.

Anders Stjärnberg trägen fastighetschef i vårt bolag Stångåstaden.

Anders Stjärnberg trägen fastighetschef i vårt bolag Stångåstaden.

Foto:

Linköping2013-01-03 05:07


I den nya stadsdelen Södra Ekkällan bygger Stångåstaden tillsammans med NCC 115 nya bostäder och i två av Stångåstadens hus som ligger i söderläge, monteras ett antal solceller som ska ge en årlig produktion av cirka 60 000 kilowattimmar per år.

Spetskompetens
Det kommunala fastighetsbolaget bygger själv tre hus med hyresrätter. I dagsläget är stommen uppe på ett av husen och det är färdiggjutet för garage på de två andra två husen. Idag har man visning av Vingården och uthyrningen av lägenheterna har redan börjat. Inflyttning beräknas ske preliminärt från oktober 2013 till maj 2014.
Miljöarbetet har under många år varit viktigt för bolaget och solenergiprojektet i Ekkällan är en del av dessa satsningar som man gör i bland annat nyproduktionsprojekt.
- Det här blir lite av ett spetskompetens test. För att nå våra högt uppsatta måste vi prova många olika vägar.
Det vi monterar i Vingården kommer att vara det bästa som finns bland alla energieffektiviseringsprodukter på marknaden, säger Anders Stjärnberg, fastighetschef på Stångåstaden och fortsätter.
- Vi är sedan tidigare delägare i ett bolag som producerar vindkraft. Därför känns en satsning på solenergi nu helt rätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om