Sossarna mobiliserar

Efter det snöpliga valnederlaget förra året går socialdemokraterna tillbaks till ruta ett. Tillbaks till folkrörelsetanken. Biträdande partisekreterare Håkan Junholt åker nu land och rike runt och frågar medlemmarna vad partiet kan göra med sina händer.

Linköping2007-02-06 07:27

- Det kan vi göra nu då vi får väldigt många nya medlemmar. Vi har fått 10 000 medlemmar sedan valet. Då kan vi inte sitta still och bara ta emot medlemsavgiften. Vi måste ut bland folket, berättade Junholt som i går besökte Resurstorget i Linköping
Håkan Junholt av en del socialdemokrater ansedd som en värdig efterträdare till Göran Persson vi han inte kommentera sin.
Nu har vi en organisation där Göran Persson sitter till kongressen och där troligen Mona Sahlin tar över och Marita Ulvskog är partisekreterare. Det är efter de kriterierna vi arbetar och det finns mycket att göra innan valet om fyra år, säger Junholt.
Ni besöker ett 100 platser ute i landet. Varför?
- Vi är ute för att diskutera med våra medlemmar vad partiet och den fackliga rörelsen kan göra sina händer. Som organisation för att få reda på vad de vill att vi skall satsa på. Det kan handla om allt från utbildning till olika projekt. Vi är inte ett parti som de i amerika som bara blåser ballonger utan vi är ett parti som vill ta del av människors vardag, säger Håkan Junholt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om