Sossarnas toppkandidater utsedda

Eva Lindh är en av Linköpings toppkandidater till riksdagen från Socialdemokraterna när Socialdemokraterna Östergötlands valberedning offentliggör sitt förslag till riksdagslista.

Eva Lindh återfinns på valbar plats. Foto: Tommy Pettersson

Eva Lindh återfinns på valbar plats. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2018-02-19 14:30

Dessutom återfinns nuvarande riksdagsledamot Johan Löfstrand från Linköping även han på listan.

Valbara platser

Eva Lindh föreslås hamna på fjärde plats. Hon har under nuvarande mandatperiod hoppat in i riksdagen när ledamöter varit föräldralediga.

-Jag är hedrad över valberedningens förslag. Jag har under den här mandatperioden fått möjlighet att prova på riksdagsuppdraget som vikarie och skulle gärna fortsätta, jag brinner för att utveckla samhället. Socialdemokraterna har gjort mycket bra men har en hel del kvar som vi vill få förtroendet från väljarna att genomföra, inte minst att stärka välfärd och utbildning för att människor ska känna sig trygga, säger Eva Lindh.

- Både Eva och Johan är båda starka kandidater som genom sitt arbete den gångna mandatperioden visat att de är väl lämpade att representera Socialdemokraterna i riksdagen och driva en politik som gör Sverige tryggare för alla, säger Jan-Erik Svenblad, valberedningens sammankallande.

Bestäms tredje mars

Valberedningens förslag kommer att behandlas vid Socialdemokraterna Östergötlands distriktskongress som genomförs i Linköping den 3 mars.

Johan Löfstrand, 42 år, är hedrad över att bli föreslagen att stå på tredje plats på riksdagslistan för Socialdemokraterna Östergötland.

- Jag är glad att bli föreslagen av valberedningen. Jag vill fortsätta arbetet för en tryggare vardag för vanligt folk. Tryggheten behöver öka i bostadsområden, på sjukhus, tågstationer, på gator och torg. Jag är övertygad om att trygghet är en förutsättning för ett jämlikt samhälle. Det kan inte skapas med skattesänkningar, nedskärningar och sänkta löner, säger Johan Löfstrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om