Spadtag för 240 miljoner kronor

Fredrik Lundberg tog igår det första spadtaget för kvarteret Bokbindaren i centrala Linköping. När byggföretaget Lundbergs koncernchef satte spaden i marken för ett nytt stort kontorskomplex i Linköping så fortsätter han därmed en satsning som företaget inledde redan år 1965 med sin första fastighet i kvarteret Braxen.

Fredrik Lundberg tar ytterligare kliv in i Linköping.

Fredrik Lundberg tar ytterligare kliv in i Linköping.

Foto:

Linköping2012-05-12 04:05


Fram växer nu en arbetsplats för ett stort antal byggare och de ska hålla på till februari 2014 då fastigheten ska vara inflyttningsklar. En hyresgäst är redan klar, Handelsbanken, och flera andra är på väg. Mikael Westerback som är regionbankchef på Handelsbanken hjälpte Lundberg med grävandet troligen för att kunna flytta in så fort som möjligt.

Med på spadtagen
Även Paul Lindvall kommunstyrelsens ordförande Linköping samt Pierre Olofsson vd för byggentreprenören Skanska i Sverige var med och tryckte ned spaden i backen för det nya huset. Fastighetsägaren LE Lundberg är en av de verkligt stora privata fastighetsägarna i Sverige. Man satsar i regel på expansiva kommuner och Linköping tillhör den skaran. Lundbergs är ett genuint Norrköpingsföretag som bröt mark när man etablerade sig i grannkommunen.
- Vi etablerade oss först 1965 i kvarteret Braxen någon gång. Jag var ju inte med på den tiden så jag vet inte hur diskussionerna gick då men det har ju alltid varit en viss rivalitet bland Norrköping och Linköping. Det har väl jämnats ut nu under senare tid och idag upplever jag att det är ett mycket, mycket bättre samarbetsklimat mellan kommunerna, säger Fredrik Lundberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om