Spadtaget i Irrblosset

Linköpings universitet är ett populärt läroställe och med ett rekordantal antagna studenter kommer man att behöva ett stort antal bostäder redan nu i augusti.

Linköping2012-08-16 06:56

För ett tiotal år sedan uppstod mer eller mindre kaos och folk fick tälta eller bo hos kompisar innan det så småningom löste sig.
Det första spadtaget som Studentbostäder tog i Linköpings nyproduktionsprojekt i kvarteret Irrblosset igår kommer inte att lösa årets bostadsproblem men det visar på att det går att förtäta med finess.

Bygger upp källaren
- Genom en helt ny lösning skapar vi ytterligare 22 studentbostäder i Linköping genom att delvis frilägga en av källarvåningarna i kvarteret Irrblosset. Detta sker genom att marken utanför grävs bort för att ge de nya bostäderna ett bra ljusinsläpp, säger Simon Helmér vd på Studentbostäder i Linköping.
I projektet kommer åtta lägenheter om 38 kvadratmeter att färdigställas samt 14 lägenheter i storleken 22 till 28 kvadratmeter. Standarden kommer att vara god med maximalt utnyttjande av ytorna. Planerad inflyttning till terminsstarten 2013.
I källaren har man i dag tomma lokaler och projektet innebär att man ska gräva ut plats för ett våningsplan till på innergården. Källarvåningsbygget startas alltså nu och ska vara färdigställt och inflyttningsklart till höstterminen 2013.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om