Spännande att jobba inom industrin

På Exova finns det många spännande och intressanta jobb. Att det skulle vara tråkigt att jobba på ett industritekniskt företag håller inte vd:n Ulrika Andersson med om. Därför är de med som ett Guldkornsföretag.

Guldkorn är ett viktigt projket tycker Ulrika Andersson, Marcus Claseryd och Annika Arpfors. Foto: Tommy Pettersson

Guldkorn är ett viktigt projket tycker Ulrika Andersson, Marcus Claseryd och Annika Arpfors. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2011-11-24 07:54


Exova är ett industritekniskt företag som på flera håll är bland de ledande i sin bransch. Bland deras kunder hittar man SAAB och SJ. Skrapar man lite på ytan hittar man många intressanta och spännande yrkesgrupper.
Det menar både vd:n Ulrika Andersson och den tekniska konsulten Marcus Claseryd.

Media lockar
- I mångt och mycket handlar det om vad omvärlden signalerar för något till de ungdomar som står i begrepp att välja yrkesinriktning och karriärrsbana, det menar Ulrika Andersson och fortsätter.
- Många unga har fått för sig att framtiden finns inom media och på andra lite mera trendiga yrken. Men jag vill bestämt påstå att det är hos teknikföretagen som den finns. Inte bara att det finns gott om jobb utan också att både löneutvecklingen och möjligheterna till utveckling är goda om man söker sig till industrin, menar både Ulrika och Marcus.
För att få jobb på Exova bör man ha en civilingenjörsexamen. Som nybakad ingenjör tjänar man som sämst 26 000 kronor i månaden. Men Ulrika menar att visar man framfötterna så kan man lätt få upp lönen och även göra karriär.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om